Nu merge ventilatorul aerotermei decat pe ultima treapta, ceea ce e foarte enervant. Nu mai poti asculta muzica la volum mic, nu te mai intelegi om cu persoana in masina, de multe ori e prea mult sa sufle aer asa vitejeste. Care e defectul ? S-a ars o siguranta termica, aflata pe blocul de rezistente al ventilatorului aerotermei, prin care circula curentul necesar actionarii acestui ventilator, pe primele trepte. Ultima treapta e “pe direct”.

pozitie bloc rezistenta aeroterma

Se procedeaza la demontarea chederului, protectiilor de plastic si a filtrului de polen. Blocul rezistentelor se afla in partea dreapta cum te uiti la masina, sub filtrul de polen. Inainte sa va apucati sa desurubati surubul cu cap torx care tine rezistenta pe aeroterma, scoateti mufa cu multe fire si cei doi papucei de alimentare. E destul de greu sa-i demontati dupa ce ati desfacut surubul. Apoi, cu atentie si dibacie, scoateti blocul de rezistente de acolo.

 

rezistenta aeroterma astra f

 

Aici vedeti blocul de rezistente, cu siguranta termica arsa. Vedeti ca nu se poate lipi cu fludor si pistol de lipit pentru ca siguranta … e termica, ceea ce inseamna ca daca trece de pragul de X grade, s-a terminat.

 

 

Pentru mai multe detalii si poze explicative puteti citi tutorialul complet Cum sa schimbi siguranta termica aeroterma. Tot pe astraclub.ro puteti comenta, pune intrebari sau sa ii multumiti autorului acestui tutorial: electronistul.

Categories: Tutoriale Astra F

Comments are closed.