opel astra hGM Europa a lansat Astra H in luna martie a anului 2004. Bazata pe noua platforma Delta, are o marime sporita fata de modeulurile anterioare. Fiecare motorizare se bucura de un sistem de suspensie propriu, reglat in mod individual de cei de la Lotus.

Astra H a fost lansat, pentru inceput, in varianta hatchback cu 5 usi, iar la sfarsitul anului 2004 s-au lansat si varianta de Caravan cu 5 usi si varianta sport in 3 usi care poarta numele de GTC pe pietele europene Sport Hatch in UK si Coupé in Australia. Modelul GTC are optiunea de parbriz panoramic, care se extinde in zona capotei si era unic pentru o masina de serie, la vreme lansarii acestui model.

Chevrolet nu a lansat modelul Astra H in Brazilia pastrand in continuare modelul vechi care este vandut in multe tari din America de Sud, desi noul model este vandut in Mexic si in Chile din 2006. Pe 19 Octombrie 2006 la salonul auto de la Istambul a fost lansat modelul sedan in 4 usi care urmeaza sa fie fabricat in Gliwice de catre Opel pentru cateva piete Eurasian. In acelasi timp o varianta de van in 3 usi a fost lansata de Vauxhall in Marea Britanie. In mai 2007, GM Brazilia anunta lansarea Astra H in varianta cu 5 usi sub numele de Chevrolet Vectra GT. Acest nume a fost ales pentru a o diferentia de Astra G care ramane in productie.

Un element de noutate pentru orice masina Europeana a fost disponibilitatea unui sistem radio digital pe unele versiuni ale acestui nou model, in timp ce, ca element de noutate pentru Astra, au fost introduse CDC-ul (Continuous Damping Control) si AFL-ul (Adaptive Forward Lighting). In 2005 a aparut primul model de Astra H cu motor hibrid diesel-electric. Pana la sfarsitul anului 2005 au fost lansate deasemenea si versiunea estate si coupé. In 2008, a inceput vanzarea si in Statele Unite si Canada sub marca Saturn Astra.

Astra OPC/VXR
In 2005 Opel a introdus modelul OPC (VXR in UK), o versiune a Astra GTC care este propulsat de o versiune imbunatatita a motorului ecotec de 2.0 litri care produce 240 CP (177 kW) si 320 Nm. Versiunea standard de OPC include pachetul sport pt interior si exterior o cutie in 6 trepte, faruri cu xenon si roti de 18″.

Pe 1 aprilie 2006, Vauxhall a anuntat o noua tehnologie disponibila pe modeulul VXR ca un raspuns la criticile aduse acestui model care sustineau ca este mult prea puternic. Urma sa fie disponibil un tampon care se va prinde de carpeta de sub pedala de acceleratie cu ajutorul unor elemente Velcro si previne deschiderea totala si rapida a clapetei de acceleratie reducand astfel puterea motorului.

Produsul a fost numit “Accelerator Pedal-Retarding Intervention Lump” (or AP-RIL), si costa aproximativ £104.06 (1-04-06), sau echivalentul ‘two tanks of fool’. Unii forumisti nu prea inteligenti au insistat ca acest produs este real si chiar sustineau ca au informatii de la inginerii Vaxhall